flag-hu flag-en

Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány

Az Alapítvány 1994 óta működik, gyermekotthonban nevelkedő, állami gondoskodás alatt álló gyermekeknek nyújt támogatást:

  • szabadidős programok szervezése, finanszírozása
  • táboroztatás
  • egyéni tanulmányok segítése, tanulmányi előmenetel érdekében alapítványi iskolai oktatás finanszírozása
  • nagykorúvá válás esetén önálló életkezdés segítése, lakhatási támogatás
  • nyelvtanulás elősegítése, nyelvtanfolyam
  • rendszeres sportolás finanszírozása
  • tehetséggondozás
  • mentor program

 

Fő célja:

A Gyermekotthonban élő gyermekeket olyan élményhez juttassa, olyan környezet megteremtésében kialakításában segítse, melyeknek hosszú éven keresztül „megtartó ereje” van, megelőzve ezáltal a deviáns magatartás kialakulását, erősödését. Kiemelt figyelmet fordít a társadalomba való integrálás segítésére, az önálló életvezetés megalapozására.

 

Kiemelt projektjeink:

„Tündérkert – Boszorkány konyha” program

A Gyermekotthonok önálló csoportgazdálkodással működnek. Hisszük, hogy a tanulás legegyszerűbb módja a tapasztalás. Ennek szellemében minden otthonban törekszünk támogatni a konyhakertek kialakítását. Cél, hogy ezáltal a fenntarthatóság szellemében nevelkedjenek a gyermekek, törekedjenek a környezetvédelemre, az önellátás eszközeinek megteremtésére, fenntartására. A növendékek saját energiáikat, erőiket mozgósítva, rövid idő alatt juthatnak sikerélményhez. Megtapasztalják munkájuk eredményességét- a siker kulcsát.

Ha Te is látni szeretnéd, látogass el ősszel, a minden évben megrendezésre kerülő BOGYÓ fesztiválra, ahol saját készítésű szörpök, lekvárok, teakeverékek, és sok- sok finomságbot kóstolhatsz, és hazaviheted az „Otthon ízét”.

„Két keréken” projekt

A kamasz korosztály nevelése kihívást jelent minden felnőtt számára. Önmagát, az állandó kihívást kereső fiatalok egyik kedvenc szabadidős elfoglaltsága a kerékpározás és a gördeszkázás. Szeretnénk támogatni, hogy a gyermekotthon rendelkezzen egy kisebb műhellyel, ahol a növendékek biztonságos eszközhasználattal tanulhatják meg a szerelés, javítás kisebb fortélyait. Túl a gyakorlati segítségnyújtáson, a közlekedési szabályok megismerése, a balesteveszélyre való felhívás, valamint a szükség esetén felmerülő segítségnyújtásra vonatkozó elméleti információk birtokában, egy olyan szabadidős tevekénység támogatást teremtjük meg, mely a csellengés megelőzését segíti, valamint a jövő generációjának segítséget nyújt a pályaorientációban, munkavállalásban.

Nyári kerékpár táboroknak az erőnléti megmérettetésen túl, közösségépítő szerepe óriási. A mindennapi kényelemből való kiszakadás, a közös főzésekkel egybekötött beszélgetések során a fontos dolgok átértékelődnek a fiatalokban. Megtapasztalják lehetőségeiket, korlátaikat.

 

Kuratóriumi elnök: Kard Aladár

Intézmény részéről kuratóriumi tag: Fekete-Buzás Eszter -Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgató

 

Cím: 1023 Budapest Bolyai u. 11

Adószám: 18069008-1-41

Bankszámlaszám: 11991102-02137629-00000000

 

 

Alapító okirat

2015. évi beszámoló

Vissza a főoldalra

Számítunk Önre 2019-ben is!

1%

Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány